Narodna biblioteka riznica kulture u Prnjavoru

0
385

Uprkos pandemiji virusa korona, kultura u Prnjavoru itekako živi. U prostorijama Narodne biblioteke Prnjavor organizuju se promocije, seminari, predavanja na kojima gostuju predavači iz cijele Republike Srpske. Iz biblioteke kažu da se trude organizovati različite tematske događaje, kako bi što veći broj ljudi bio uključen.

Direktor Narodne biblioteke Dušan Marić, kaže da je veoma zadovoljan postignutim rezultatima u toku ove godine, te da već imaju u planu nekoliko događaja koji bi trebali biti realizovani u januaru.

” Do Nove godine planiramo još dvije izložbene postavke i promociju knjige Duška Popovića iz Donjih Vijačana , dok smo za januar planirali dvije izložbe i tri promocije različitog tipa – od istorijskog romana do krvavog krimi trilera. Trudimo se da proširimo lepezu događaja, da našim sugrađanima pružimo raznolik sadržaj, od istorijskih tema pa sve do naučne fantastike” , rekao je Marić.

Nedavno održano predavanje “Sugubi vijenac” okupilo veliki broj Prnjavorčana

Fond knjiga kojim raspolaže prnjavorska biblioteka ove godine dodatno je obogaćen, a primjetan je i rast broja novih članova.

” Za kraj uspješne godine naša biblioteka dobila je 1000 KM za nabavku novih naslova u okviru projekta koji finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Takođe, očekujemo i sredstva Vlade Republike Srpske za nabavku knjiga domaćih izdavača” , izjavio je direktor Narodne biblioteke Dušan Marić.

On je dodao da je u toku upis novih članova, te da su cijene članarina ostale iste kao prethodnih godina.

Na dječijem odjeljenju djeca palih boraca i donatori četiri ili više knjiga imaju besplatnu članarinu, dok članarina za odlične učenike iznosi 1 KM, a za sve ostale 5 KM.

Na odjeljenju za odrasle porodice poginulih boraca, RVI, donatori četiri ili više knjiga imaju besplatnu članarinu, za penzionere i odlične učenike ona iznosi 1 KM, za studente 5KM, dok svi ostali građani plaćaju 10 KM.

/ Nikolina Vukomanović /

 

 

 

PODIJELI