„Naša prodavnica“ – Sve domaće iz Prnjavora na jednom mjestu

0
1051

 

Autor: Marijan Popadić/ Radio Prnjavor

Na Trgu srpskih boraca u Prnjavoru otvorena je „Naša prodavnica“, koja u svom asortimanu nudi isključivo domaće proizvode karakteristične za ovo podneblje. Neki od njih već su prepoznatljivi na tržištu, dok su manji proizvođači dobili priliku da svoju robu predstave kupcima.

Na policama ove jedinstvene prodavnice je trenutno 29 proizvođača izložilo preko 200 artikala, među kojima su kolači, čajevi, ulja od bundeve, med i drugi pčelinji proizvodi, organski pasterizovani sokovi, proizvodi od lješnjaka, domaća rakija, sirevi, brašno, pivo, vrhunska vina i još mnogo toga.

Načelnik odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj opštine Prnjavor, Ljubiša Šikarac, gostujući u programu Radio Prnjavora, istakao je da će proizvodi prvih dvanaest mjeseci biti plasirani na tržištu bez marže, kao oblik subvencije proizvođačima, te da je opština preuzela troškove zakupa prostora u kojem je prodavnica smještena.

„U objektu „Naše prodavnice“ se nalazi isključivo roba sa područja opštine Prnjavor, dok se u drugim prodavnicama ovog tipa mogu naći i artikli sa područja cijele RS“, istakao je Šikarac i dodao da će u narednom periodu biti organizovano i predstavljanja prizvođača u vidu degustacija proizvoda i izrade brošura, a u planu je i suvenirnica u sklopu „Naše prodavnice.

U Republici Srpskoj trenutno postoje tri prodavnice ovakvog tipa i to “Krajiška kuća” u Banjaluci, “Hercegovačka kuća”  i “Kuća Lijevča i Potkozarja” u Gradišci.

Poljoprivredni proizvođači i samostalni preduzetnici sa područja opštine Prnjavor čiji se proizvodi još ne nalaze na policama „Naše prodavnice“ informacije o načinu i uslovima za plasiranje svoje robe na tržište mogu dobiti u prodavnici.

Otvaranjem ovakvog objekta u samom centru Prnjavora, kupcima je olakšan put do domaće, zdrave hrane i svega najboljeg što nudi područje opštine Prnjavor, a proizvođačima je data mogućnost da na jednom mjestu, u domaćinskoj atmosferi „Naše prodavnice“  na najbolji način potrošačima plasiraju svoje proizvode.“

PODIJELI