NAŠI U SVIJETU : TOMAŠ- PRVAK AUSTRIJE!

0
1164

 

Aleksandar Tomaš rođen je 26.juna 2.003.godine  u Austriji.Njegov otac Goran porijeklom je iz Štrbaca,a majka Milica iz Obrovca.Već godinama Aleksandar je prisutan u tenisu.

-Počeo sam trenirati kada mi je bilo pet godina.Trenirao sam u lokalnoj teniskoj školi ,a posljednje dvije godine u Estess Academy Seefeld.Radim pet dana sedmično po tri sata,ali kada se sport voli onda ni obaveze ne padaju teško.Vikendom uglavnom  nastupam na turnirima.Do sada sam osvojio tridesetak diploma,25 medalja i 80 pehara.Imam i dvije titule prvaka Austrije u svojoj starosnoj kategoriji,a na pet turnira sam postao regionalni šampion.Očekujem dobre rezultate i na međunarodnim turnirima,kaže 13.ogodišnji Tomaš,s kojim smo razgovarali ovih julskih dana,dok se sa roditeljima nalazio na ljetnom odmoru u Štrpcima.

20160602_220349

Aleksandar je izuzetno marljiv ,uporan i karakteran.Ima velike ambicije,jer,kako kaže,odlučnost je bitan faktor da bi se stiglo do cilja.Naporni treninzi ne padaju mu teško. Naprotiv,s radošću čeka svaki novi trening,pod nadzorom kvalifikovanih teniskih stručnjaka,jer je svjestan da se samo upornošću mogu dostići visine o kojima Aleksandar ,s punim pokrićem, mašta .

Trofejna soba mladog tenisera već je prepuna nagrada i priznanja.Prema procjenama stručnjaka,radi se o vanserijskom talentu,čije vrijeme tek dolazi.Dosadašnje titule samo su dobar nagovještaj da bi se  za Aleksandra Tomaša moglo nadaleko čuti.

Interesantan detalj je i činjenica da je ,po majčinoj liniji Aleksandar u rođačkim vezama sa hrvatskim fudbalskim reprezentativcem Lukom Modrićem,koji je postao jedan od najboljih igrača sadašnje generacije Real Madrida.Iako su u različitim sportovima, rođak Luka može Tomašu biti istinski uzor. (prnjavorlive.info)

Na slikama:Aleksandar Tomaš

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here