Naskuplji eksponat: Vjerenički prsten od 11.500 evra

0
1517
Нови Сад - вјеренички прстен вриједан 11.522 евра

U Novom Sadu danas je završena 22. Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj”, a najskuplji eksponat ove četvorodnevne manifestacije bio je vjerenički prsten vrijedan 11.522 evra.

Skupocjeni prsten bio je izložen na štandu Zlatarnice “Prahir” iz Velike Gorice, a riječ je o prstenu iz nove kolekcije vjenčanog i dijamantskog nakita za 2018. godinu, od 18-karatnog bijelog zlata sa dijamantom od jednog karata.

Među skupljim eksponatima bio je i prsten s brilijantima novosadske Zlatare “Janković”, koji košta 300.000 dinara /oko 2.500 evra/.

Isto toliko koštala je i kolekcija niške firme “Orafi Stanimirović”, koja se sastoji od privjeska, prstena i minđuša, napravljena od zlata sa dijamantima.

Tokom “Sjaja” dodijeljena su i prestižna sajamska priznanja, a Veliki šampionski pehar osvojila je firma “Orafi Stanimirović” za vrlo visok kvalitet izloženih eksponata.

“Sjaj” je ove godine okupio najviše učesnika iz Srbije, a nastupili su i izlagači iz Makedonije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Turske, Poljske, a prvi put i daleke Indije, odakle su stigla tri izlagača.

Izložbu su vidjeli zlatari iz Srbije, BiH, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Turske, Mađarske i Bugarske.

Od ukupnog broja registrovanih posjetilaca te izložbe, oko 73 odsto bila je stručna publika.

U izjavama za medije izlagači su rekli da su obnovili stare i uspostavili nove poslovne kontakte.

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj” otvorena je 2. novembra i jedna je od najatraktivnijih manifestacija koju je ove godine organizovao “Novosadski sajam”.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here