Nastavak rasprave o Fondu solidarnosti za liječenje djece

0
116

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas u Banjaluci poslaničkom raspravom o izvještaju o radu i izvršenju finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2018. godinu.

Fond solidarnosti do kraja prošle godine odobrio je 74 zahtjeva za liječenje 64 djece u inostranstvu, za šta je uplaćeno 1.541.972 KM, rekla je predstavnik ovog fonda Jasminka Vučković.

Ona je navela da su djeca upućivana u zdravstvene ustanove u NJemačkoj, Španiji, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Belgiji, Rusiji, Sloveniji i Turskoj.

U izvještaju se navodi da je na računima Fonda solidarnosti na dan 31. decembar 2018. godine bilo 6.018.220 KM, te da je uvid u njihovo stanje na dostupan na internet stranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, te da se svakodnevno ažurira.

Na dnevnom redu nastavka četvrte redovne sjednice nalaze se i izvještaji za prošlu godinu o radu Ombudsmana za djecu Srpske i Ombudsmana za ljudska prava BiH.

Biće razmatran i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje prema Projektu energetske efikasnosti u BiH.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here