Nastaviti proces imunizacije uz poštovanje preporučenih mjere

0
476
Institut za javno zdravstvo Republike Srpske uputio je preporuke svim vakcinalnim centrima u Srpskoj da nastave proces imunizacije uz obavezno poštovanje preporučenih mjera za prevenciju infekcije kovid-19 u zdravstvenim ustanovama, saopšteno je danas iz ove zdravstvene institucije.

“U skladu sa preporukom Svjetske zdravstvene organizacije, vakcinacija prema obaveznom kalendaru treba da se održava sve dok mjere odgovora na kovid-19 to dopuštaju”, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da vakcinalni centri treba da evidentiraju svu djecu ukoliko su propustila vakcinaciju, te da naprave plan za nadoknadu propuštenih doza vakcina kod te djece.

Institut je saopštio da je okončan proces nabavke vakcina koje u ovom trenutku nedostaju, te da će čim budu dostavljene Institutu, biti i distribuisane vakcinalnim centrima u Republici Srpskoj.

Zbog širenja oboljenja kovid-19, uzrokovanog virusom korona, u Republici Srpskoj preduzet je veliki broj mjera s ciljem smanjenja širenja virusa i smanjenja uticaja na zdravstveni sistem, uključujući preusmjeravanje zdravstvenih resursa na odgovor na kovid-19.

srna

PODIJELI