Radovi na prnjavorskom vrtiću počinju do kraja marta!

0
1457

Nastavak radova na proširivanju objekta dječijeg vrtića “Naša radost” u Prnjavoru očekuje se do kraja marta, potvrdio je načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove i investicije, Damir Savić.

“U novembru 2013. godine sklopljen je ugovor za prvu fazu radova na proširivanju kapaciteta dječijeg vrtića “Naša radost” Prnjavor. Dio radova je počeo prije zime izmještanjem dijela kanalizacije i obavljanjem pripremnih zemljanih radova. Nastavak izmiještanja kanalizacije i izgradnje temelja planiran je najkasnije za sledeću sedmicu, a vrijednost radova po tom ugovoru iznosi oko 45.000 KM ” kazao je Savić.

On je napomenuo da će se uskoro krenuti i sa novim aktivnostima prikupljanja sredstava od privrednih subjekata i drugih opština koje pomažu ovu akciju.

“Vjerujem da će se kao i prošle godine odazvati i odbornici i funkcioneri Skupštine opštine Prnjavor, tako da se radovi na izgradnji vrtića nastave i dalje.

Izgradnjom proširenog dijela objekta vrtića “Naša radost” Prnjavor kapacitet ove ustanove bio bi udvostručen, a Prnjavor bi dobio i prve jaslice.

Podsjećamo, načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić, pokrenuo je prošle godine akciju prikupljanja sredstava za proširenje dječijeg vrtića. Projekat je urađen takođe u vidu donacije, a ukupna vrijednost projekta je preko 200.000 KM. Prošle godine održano je i donatorsko veče u cilju prikupljanja sredstava za proširenje kapaciteta dječijeg vrtića. Svoju donaciju su dali i privredni subjekti u vidu materijala ili radova.

nasa_radost_vrtic_prnjavor_230213

 

Područno odjeljenje gradskog vrtića u Donjoj Ilovi

Opština Prnjavor je krajem prošle godine pokrenula i aktivnosti na adaptaciji prostorija bivše osnovne škole u Donjoj Ilovi, odnosno područne škole u Šibovskoj, koja je prošle školske godine zatvorena zbog nedostatka učenika. Ovaj objekat će biti preuređen u područno odjeljenje gradskog vrtića. Radovi na adaptaciji prostorija škole biće završeni do kraja aprila, a osim unutrašnjeg prostora, koji neće biti ništa lošiji od uslova u gradskom vrtiću, mališani će imati i uređeno dvorište.

Iz odjeljenja za stambeno komunalne poslove i investicije opštine Prnjavor poručuju da zainteresovani stanovnici sjevernog dijela opštine već mogu da se informišu o prijavi djece za vrtić, čiji je kapacitet oko pedesetak mjesta./R.P./

PODIJELI