Nastavljena sjednica NS RS

0
418

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima kojim se utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Poslanici Narodne skupštine razmatraće danas i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti.

Narodna skupština će razmatrati i nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, kao i Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2028. godine i Nacrt strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Srpskoj od 2019. do 2029. godine.

Na četvrtoj redovnoj sjednici biće razmatrani i izvještaj o radu i izvršenju finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu, godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2018. i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2018.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje po projektu energetske efikasnosti u BiH.

O apsolviranim tačkama dnevnog reda poslanici bi trebalo da se izjašnjavaju danas u poslijepodnevnim časovima.

(Nezavisne)

PODIJELI