Nastup Bajage na “Bajk festu” u Prnjavoru: Bajkeri jači od kiše (FOTO)

0
728

Moto-klub “Prnjavor 07” ovog vikenda bio je domaćin 12. “Bajk festa”. Mnogobrojni članovi moto-klubova iz regiona, ali i ostali ljubitelji motora i brze vožnje iz svih dijelova svijeta dolaze na svojim dvotočkašima u prigradsko naselje Lazina voda i tri dana kampuju i provode se. Ove godine, vremenske prilike nisu išla na ruku ljubiteljima motora, pa je tako jedan od najatraktivnijih događaja –  defile motorista ulicama grada, otkazan zbog kiše.

Prnjavorom ove sedmice odzvanjaju zvuci snažnih „mašina“,  a vrhunac, koji je juče trebao biti zabilježen defileom dvotočkaša ulicama grada, otkazan je zbog kiše. Ipak, vidno raspoloženi bajkeri širom svijeta nisu dozvolili da kišan dan pokvari ovogodišnji moto skup. Zoran Čapljak iz Moto kluba „Škorpion“ iz Švajcarske kaže da su bajkeri iz ove zemlje u Prnjavor stigli još u četvrtak.

Njegov stari poznanik, Makedonac Dragan Simoski, kaže da već godinama dolazi na prnjavorski “Bajk fest”. Oduševljen je organizacijom, ljudima i gostoprimstvom.

Beogradski aktivista Branko Antić sa Kosova, predstavnik organizacije Srpska solidarnost, prvi put je na ovom moto skupu. Kaže da je braću iz Prnjavoru upoznao nedavno, za Vaskrs, kada su dijelili humanitarnu pomoć na Kosovu, te su tako dobili poziv za moto skup u Prnjavoru i odazvali se. A u kamp u Prnjavor su pristigli i klubovi iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Njemačke..  Tradicionalno je tu i Franjo Klečina iz Australije. Kaže da je Prnjavor raj na zemlji.

Potpredsjednik MK “Prnjavor 07” Boro Mijić ističe da vremenski uslovi ove godine nisu išli na ruku ljubiteljima motora, te tako nisu nadmašili prošlogodišnji uspjeh. Boro kaže da su program Motorijade, planiran mjesecima unazad morali izmijeniti. Ali odziv klubova je dobar i atmosfera je na nivou. 

Prnjavorčani i učesnici Moto-vikenda sinoć su uživali uz zvuke kultnog pop-rok sastava „Bajaga i instruktori“ . Frontmen grupe kaže da ovo nije prvi put da pjevaju u Prnjavoru, ali su prvi put na moto skupu. Nadaju se da će uskoro opet doći. 

Osim da pokažu svoje dvotočkaše, Motorijada je bajkerima bila i prilika za dobru zabavu i druženje. Mnogi učesnici upravo po datumu ovog moto susreta planiraju i godišnji odmor. Jer kažu – najbolja stvar na svijetu je sjesti na motor, preći stotine i hiljade kilometara i sresti se opet sa dragim prijateljima. Moto skup u Prnjavoru održava se već 12 put, a organizator je MK “Prnjavor 07”.

Izvor: TV K3

PODIJELI