Natalitet i ostanak mladih prioriteti Srpske

0
350
Ministarka porodice omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović poručila je da su podsticaj rađanju i ostanak mladih ljudi prioriteti Srpske i da treba snažno podržati svaki projekat koji se odnosi na pomoć mladima i povećanje nataliteta.

Najava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o projektu kojim bi se svakom bračnom paru dodijelio kredit od 30.000 KM, te da im se po trećina otpisuje na svako zajedničko dijete, jedan je od koraka u tom pravcu i svakako zaslužuje podršku i institucija i društva u cjelini, istakla je Davidovićeva.

– Savjet za demografsku politiku, zajedno sa Kabinetom predsjednice Republike, će svim svojim kapacitetima uzeti učešće i dati doprinos u realizaciji prijedloga predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika za stimulaciju mladih da ostanu da žive i rade u Republici Srpskoj. Ovo je takođe potvrda da se o stimulaciji povećanja nataliteta i ostanku mladih vodi računa na svim nivoima i uvjerena sam da na taj način možemo adekvatno da odgovorimo na realan problem sa kojim se suočava ne samo Republika Srpska, nego i sve zemlje u regionu – rekla je ona. /rtrs/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here