“NE JEDEM VIKENDOM” Ovako izgleda jedna nedjelja ŽIVOTA osnivača Tvitera

0
390

Izvršni direktor “Tvitera” Džek Dorsi ima prilično neobične rituale kojih se pridržava i za koje kaže da mu pomažu da se nosi sa stresom.

On vodi strogu dijetu i zapravo jede samo jedan obrok dnevno, i to večeru. Za vikend, on ne jede apsolutno ništa, prenosi Blic.

Onda kada jede, uglavnom za obrok ima ribu ili meso uz povrće, a za dezert pojede crnu čokoladu i neko voće.

Osim toga Dorsi nekoliko sati dnevno meditira, a svaki dan do posla pješači oko osam kilometara. Kako kaže, to mu pomaže da “izoštri vijuge”.

jack

@jack

On day 11, all I wanted to do was listen to music, and I again turned to my favorite poet, @kendricklamar and his album DAMN. The greatest effect coming out of silence is the clarity one has in listening. Every note stands alone. https://itunes.apple.com/us/album/damn/1223592280 

DAMN. by Kendrick Lamar

‎DAMN. by Kendrick Lamar

‎Album · 2017 · 14 Songs

itunes.apple.com

jack

@jack

Myanmar is an absolutely beautiful country. The people are full of joy and the food is amazing. I visited the cities of Yangon, Mandalay, and Bagan. We visited and meditated at many monasteries around the country. pic.twitter.com/wMp3cmkfwi

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
2,214 people are talking about this

Dalje, ovaj 42-godišnjak “težak” 5,3 milijardi dolara nikad se ne tušira toplom vodom, već dan započinje ledenom kupkom.

Prema njegovim riječima, ova rutina mu pomaže da mu dani traju duže i da uveče može lakše i brže da zaspi.

Dorsi često na svojoj društvenoj mreži objavljuje kako provodi svoj dan.

– Tokom dana, mnogo sam fokusiraniji – kaže on.

On je rekao za emisiju Bena Grinfilda da jednog dana želi da ima svoju porodicu, a da sada dok je samac, trenutno isprobava šta mu najviše odgovara.

Čudna ishrana

Najviše pažnje je privukla njegova ishrana. Naime, on jedini obrok ima u periodu između 18.30 i 21 sat. Ponekad sebi dozvoli i čašu-dve vina, ali kaže da ne preteruje sa pićem jer posle ne može da spava kako treba.

Od skora je odlučio da petkom i subotom ne jede apsolutno ništa. Od suplemenata i dodataka ishrani koristi samo tablete sa vitaminima.

jack

@jack

The highlight of my trip was serving monks and nuns food, and donating sandals and umbrellas. This group of young nuns in Mandalay and their chanting was breathtaking and chilling.

Embedded video

jack

@jack

We also meditated in a cave in Mandalay one evening. In the first 10 minutes I got bit 117 times by mosquitoes 🦟 They left me alone when the light blew a fuse, which you can see in my heart rate lowering. pic.twitter.com/rz59Wx9yHF

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
920 people are talking about this

Kako je rekao, prvi put kada je postio, bilo mu je veoma neobično.

– Imao sam osjećaj kao da haluciniram. To je bilo čudno stanje. Ali slijedeća dva puta kada sam to uradio, shvatio sam koliko su naši dani koncentrisani oko obroka i kada sam počeo sa postom, vrijeme kao da mi se usporilo – rekao je on.

Dorsi inače ne ide u teretanu, već kod kuće vježba svakog dana sedam minuta dnevno uz pomoć mobilne aplikacije.

PODIJELI