Nedeljko Čubrilović: Srpska spremna da pomogne svom ratnom hirugu Miodragu Laziću

0
333

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da ga je veoma potresla vijest da je rukovodilac Urgentnog centra u Nišu, primarijus doktor Miodrag Lazić, hirurg koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, u ratnoj bolnici „Žica“ u Blažuju spasio hiljade života, inficiran virusom korona i izrazio nadu da će se poboljšati zdravstveno stanje dr Lazića.

– Želim da podsjetim da je doktor Lazić u Republiku Srpsku dobrovoljno došao u septembru 1992. u ratnu bolnicu „Koran“, da pomogne svojim znanjem i iskustvom kada je nama u Republici Srspkoj bilo najteže. Kao šef hirurške ekipe u oktobru je otišao na Ilidžu, u bolnicu„Žica“, jedinu bolnicu na prvoj liniji fronta. Kao vrstan hirurg, radio je sam više od dvije godine na području koje je u tom vremenu obuhvatalo oko sto hiljada stanovnika – podsjetio je Čubrilović.

On je rekao da je veoma dragocjena istina o dešavanjima u proteklom ratu objavljena u “Dnevniku ratnog hirurga”, koji je u bolnici „Žica“ vodio doktor Lazić.

– Republika Srpska zahvalna je doktoru Miodragu Laziću za sve što je učinio u spasavanju ljudskih života. Ako postoji bilo kakva mogućnost, spremni smo da pomognemo našem ratnom hirurgu. Iskreno smo zabrinuti viješću o zdravstvenom stanju doktora Lazića i želimo da poručimo porodici Lazić da je cijela Republika Srpska uz njih, da iščekujemo vijesti o ozdravljenju, i da se molimo za brz oporavak izuzetnog čovjeka i ljekara koji je spasio hiljade života civila i pripadnika Vojske Republike Srpske. Doktor Lazić je bio čovjek koji je ostavio svoju porodicu, svoj grad, svoj komoditet, da bi bio u Srpskoj kada je nama bilo najteže i mi to nikada nećemo zaboraviti – rekao je Čubrilović.

On je dodao da je danas kontaktirao ljekare u Kliničkom centru Niš sa kojim je razgovarao zdravstvenom stanju dr Lazića i zamolio ih da mu prenesu pozdrave i želje za brzo ozdravljenje iz Republike Srpske, koja nikada neće zaboraviti herojsko dijelo svog hirurga.

/Glas Srpske/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here