Negirali ubistvo Krunića: Đukanović stigao na sud uz poziranje i osmjeh pred kamerama

0
373
Optuženi za ubistvo Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića izjasnili su se da nisu krivi. Benedi Đukanović, Emilio Baldo i  Rodoljub Gajić koji je označen kao pomagač ubicama u banjalučki Okružni sud stigli su pod velikim mjerama obezbjeđenja.

Đukanović ovaj put bez pancira ali uz poziranje i osmjeh pred kamerama, izjasnio se da nije kriv ni za posjedovanje oružja koje mu se takođe stavlja na teret.

“Optuženi su se izjasnili na sljedeći način, optuženi B.Đ. Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno posjedovanje i promet oružja ili eksplozivnih materija povodom istog KD izjasnio da nije kriv, optuženi E.B. Da je počino KD teško ubistvo se izjasnio da nije kriv, te optuženi R.G. Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pomaganju se takođe izjasnio da nije kriv”, kaže Slavica Divljak, portparol Okružnog suda Banjaluka.

Optužnica protiv Đukanovića, Balda i Gajića sadrži 38 strana. Biće saslušan 21 svjedok, prikazana 54 video snimka dok će Tužilaštvo izvesti 275 materijalnih dokaza. Optužnica otkriva da su optuženi ljeto prije ubistva proveli zajedno na odmoru, gdje je navodno i skovan detaljan plan o Krunićevom ubistvu.

atv

PODIJELI