Nema novooboljelih na području Prnjavora, zabrana kretanja u SRC ”Borik” zbog karantina

0
646

Šest lica sa prebivalištem u opštini Prnjavor koji se nalaze na graničnom prelazu Gradiška biće danas prevezeni i smješteni u karantin uspostavljen u Sportsko – rekreacionom centru  „Borik“ u Prnjavoru, gdje će odmah po dolasku biti testirani na prisustvo virusa korona, rekao je na konferenciji za novinare komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

-Nemamo informaciju o njihovom ranijem testiranju, oni će danas u toku dana biti prevezeni iz Gradiške do opštinskog karantina, gdje će biti odmah testirani.
Dok se ne dobiju rezultati testiranja nalaziće se u već formiranom karantinu u Sportsko-rekreativnom centru “Borik”. Iz tog razloga, s obzirom da će ta lica danas u toku dana biti transportovana donijeli smo danas na Štabu zabranu kretanja i okupljanja u narednom periodu kroz Sportsko- rekreativni centar Borik. Zabrana je na snazi dok god karantin bude funkcionisao, kaže Tomaš.

Tomaš je naveo i podatak da je Opštinski štab za vanredne situacije sinoć dobio obavještenje od republičkog inspektora da se na graničnom prelazu u Šamcu u karantinu nalazi dvoje lica koja imaju prebivalište u Prnjavoru, a doputovala su iz inostranstva i pozitivni su na virus korona.

–  Obavješteni smo da će oni biti prebačeni u Studentski centar ”Nikola Tesla” u Banjaluci, s obzirom da su dobrog zdravstvenog stanja. Napomenuo bih da ova dva lica nisu boravila zadnjih dana na teritoriji Opštine Prnjavor, rekao je Tomaš.

Na današnjoj sjednici Štaba donesena je i naredba da se utorkom i petkom od 7.00 do 11.00 časova kada je predviđeno kretanje lica starijih od 65 godina zabrani kretanje svim drugim licima. Ova zabrana se ne odnosi na lica koja idu na posao i lica koja su pratnja osobama starijim od 65 godina.

Iz Štaba su uputili apel privrednicima da proces proizvodnje prilagode i usklade sa novonastalom situacijom, te da posao organizuju uz minimalan broj radnika.

Komunalna policija je u proteklih 24 časa na području opštine Prnjavor kontrolisala 42 lica u kućnoj izolaciji, a utvrđeno je da jedno lice nije poštovalo propisane mjere.

Pripadnici Policijske stanice Prnjavor u proteklih 24 časa nisu registrovali nijedan slučaj prekršaja zabrane kretanja.

Pod zdravstvenim nadzorom Doma zdravlja Prnjavor nalaze se 232 lica, a ukupno do danas iz nadzora po odobrenju epidemiologa izašle su 922 osobe. Registrovano je pet lica sa infekcijom virusa korona.

/prnjavorlive.info/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here