Nema testiranja učenika

0
334

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić poručila je da je došlo do pogrešnog tumačenja Instrukcije za praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje učenika tokom izvođenja nastave na daljinu, koja je juče objavljena na sajtu Republičkog pedagoškog zavoda.

Trivićeva kaže da neće biti zvaničnih testova, a tabele su objavljene kako bi se učenici i nastavnici lakše organizovali u konačnoj provjeri znanja.

– Nije riječ ni o kakvom testiranju, djeca neće polagati testove ili ići u školu. Dakle, neće biti organizovano testiranje na bilo koji način. To je, prema Instrukciji Republičkog pedagoškog zavoda, zapravo raspored kada se očekuje da bude sublimirani dječiji radovi ili da li će, u dogovoru sa učiteljicom, odnosno nastavnikom, slati svoje radove, prezentacije ili imati kviz pitanja – pojasnila je Trivićeva.

Ona je istakla da će učenici na kraju polugodišta biti ocijenjeni.

– Ono što je sigurno jeste da će biti jedna zaključna ocjena, koja će uključiti zbir sa polugodišta, ocjenu koja je već dobijena do proglašenja vanrednog stanja i ocjenu koja će biti vrednovana putem uputstva izvođenja nastave na daljinu – navela je Trivićeva.

/RTRS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here