NEMJERLJIVA ULOGA I ZNAČAJ BORACA U STVARANJU I OČUVANJU SRPSKE

0
566

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je povodom krsne slave Boračke organizacije Srpske – Mitrovdana da su uloga i značaj boraca u stvaranju i očuvanju Republike nemjerljivi i ukazala na obavezu i odgovornost očuvanja tradicije i sjećanja na njihova hrabra djela.

U čestitki koju je u ime građana Srpske i svoje ime uputila predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomiru Savčiću i svim članovima ove organizacije, Cvijanovićeva je istakla da žrtva boraca obavezuje na jačanje i izgradnju Republike i njenih institucija, kao i na nastavak saradnje sa svim organizacijama proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata na daljem poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je predsjedniku BORS-a Milomiru Savčiću i svim borcima krsnu slavu organizacije – Mitrovdana.

Čubrilović je istakao da svim članovima BORS-a i svim borcima Republike Srpske želi da oda iskreno poštovanje i zahvalnost za velike žrtve i najveće zasluge koje su imali u stvaranju Republike Srpske i odbrani slobode srpskog naroda u proteklom tragičnom ratnom sukobu u BiH.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković u čestitki BORS-u Milomiru Savčiću povodom krsne slave BORS-a Mitrovdana istakao je da će Vlada i u narednom periodu predano raditi na rješavanju problema boračkih kategorija kako bi bio unaprijeđen njihov položaj u društvu.

“Izuzetno je važno da se na današnji dan prisjetimo i odamo priznanje našim borcima, a naročito onima koji su za Republiku Srpsku dali živote. Zbog njihove hrabrosti i žrtve dugujemo im neizmjernu zahvalnost. Briga prema njihovim porodicima i saborcima uvijek će biti prioritet Vlade Republike Srpske”, naglasio je Višković.

(Srna)

PODIJELI