NENAD JEZDIĆ PRVI DOBITNIK NAGRADE “MIJA ALEKSIĆ”

0
273

Manifestacija “Dani Mije Aleksića” biće održana od 26. do 30. septembra u Gornjem Milanovcu, u čast velikanu srpskog glumišta, a nagrada “Mija Aleksić – biti glumac” pripala je glumcu Nenadu Jezdiću.

Nagrada, koju je ustanovio Upravni odbor Kulturnog centra Gornji Milanovac, Jezdiću će biti uručena na otvaranju manifestacije, prenosi RTS.

Nenad Jezdić je prvi laureat priznanja za izuzetan doprinos umjetnosti glume, a u obrazloženju je navedeno da je snažnim i jedinstvenim glumačkim izrazom i istančanim glumačkim sluhom učinio da moćna vojska likova koje je tumačio lako osvoji publiku i dočara joj svijet u kojem ti likovi obitavaju.

“Majstorski vladajući scenskim pokretom, silovitom glumačkom energijom, duhovitošću i neobičnim davanjem, pokazuje nam put kojim glumac treba da korača. Raznovrsnim dijapazonom uloga i velikim stvaralačkim opusom na filmu, u pozorištu i na televiziji, Jezdić je zaslužio da ponese ovogodišnju nagradu za izuzetan doprinos umetnosti glume”, navedeno je u obrazloženju.

Manifestaciju “Dani Mije Aleksića” organizuju opština Gornji Milanovac i Kulturni centar u čast umjetnika koji je rođen prije 95 godina u Gornjoj Crnući u ovoj opštini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here