Nestanak više od 100 osoba u Srpskoj godinama misterija

0
414
Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

BANJALUKA, GRADIŠKA – U rubrici “Nestala lica” na sajtu MUP-a Srpske nalaze se podaci o više od stotinu osoba, a za nekima od njih traga se i duže od dvije i po decenije.

U konačnici, brojka je vjerovatno i veća, jer su tu samo podaci o nestalima za koje su porodice dale saglasnost za javno objavljivanje.

Inače, neki od najstarijih slučajeva iz ovog registra datiraju još od 1996. godine, kada je prijavljen nestanak deset osoba, koje još nisu pronađene.

Zabrinjavajući niz nastavljen je i kasnije, a jedan od najmisterioznijih slučajeva odnosi se na nestanak Bojana Koprene, rođenog 1988. godine, kojem se trag izgubio u julu 2014. godine.

Prema dostupnim informacijama MUP-a Srpske, oko 19 časova, ovaj mladić otišao je u lokalnu krčmu u banjalučkom naselju Kola, gdje se zadržao dva sata, a nakon toga ne postoje nikakva saznanja o njemu. Od tada počinje agonija njegove porodice.

“Nema ništa novo. Policija stalno obećava da nešto radi. Ali ja sam njima rekao da oni ništa ne rade. Ne znam šta bih vam rekao, nikome ja više ne vjerujem”, rekao je za “Nezavisne novine” Milenko Koprena, otac Bojana Koprene.

Prema njegovim riječima, postojale su tvrdnje da je pronađena Bojanova patika, pa i kost, ali…

“To je bila samo priča. Nema od toga ništa. Evo, u julu će biti osam godina kako je nestao. Kako se mi nosimo sa tim? Nikako, kako ćemo se nositi. Teško mi je i pričati o tome”, istakao je Milenko Koprena.

Podsjetimo, više od 150 policajaca, mještana Manjače i lovaca u decembru 2014. godine učestvovalo je u potrazi za Koprenom, ali on ni tada nije pronađen.

PODIJELI