Netačne informacije da će ergela „Vučijak“ Prnjavor biti ugašena

0
730
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ističe da su netačne informacije da će ergela „Vučijak“ Prnjavor biti ugašena,kao što su to prenijeli pojedini mediji.

“Javna ustanova Ergela „Vučijak“ nastavlja da obavlja istu djelatnost, uzgoj lipicanerskih konja, i u tom smislu se ništa nije promijenilo, niti je „počela likvidacija ergele Vučijak“, kao što je istaknuto u naslovima i izvještajima medija”, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva u vodoprivrede RS.

“Tačno je da je Okružni privredni sud Banjaluka još 20.decembra 2018.godine otvorio likvidacioni postupak, ali nad pravnim subjektom – Akcionarskim društvom „Vučijak“ Prnjavor i to niti je nova vijest, niti to znači da će doći do gašenja ni do likvidacije same ergele Vučijak”, navodi se u saopštenju.

“Podsjećamo da je Odlukom Vlade Republike Srpske o osnivanju Javne ustanove Ergela „Vučijak“ definisano da će JU „Ergela“ Vučijak nakon provedenog postupka likvidacije AD „Vučijak“ nastaviti obavljati djelatnost na imovini ovog akcionarskog društva”, navodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva u vodoprivrede RS.

Odlukom Vlade Republike Srpske Javna ustanova Ergela „Vučijak“ je osnovana sa ciljem staranja i očuvanja genetskog potencijala lipicanske rase konja.

“Na kraju, posebno ističemo, da se na ovaj način konačno rješava pitanje vlasništva nad imovinom ergele „Vučijak“ sa kojom će od sad upravljati Javna ustanova Ergela „Vučijak“, što je i bio cilj Vlade Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva u vodoprivrede RS.

atv

PODIJELI