Nevrijeme napravilo štetu na elektromreži

0
476

Jučešnje olujno nevrijeme koje je zahvatilo velike dijelove Republike Srpske nije zaobišlo ni teritoriju opštine Prnjavor.

Usljed posljedica jakog nevremena na mnogim lokalitetima, došlo je do oštećenja elektromreže ,zbog čega su brojni mještani opštine Prnjavor, ostali bez električne energije.

Snažni olujni vjetrovi napravili su brojne štete, oštetivši znatno elektromrežu u mnogim lokalnim sredinama u opštini Prnjavor.

Prema izjavi iz elektrodistribucije Prnjavor najviše kvarova i oštećenja je u sjvernim djelovima opštine, pri čemu su istakli da je na tim terenima angažovano brojno ljudstvo, i da su mnoge trafo stanice vraćene u napon.

,, Imamo veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži na lokalitetima Gornji Galjipovaci, Čorle, Mračaj, Lišnja, Potočani, Hrvaćani, Grabik Ilova, Gornje Ilova, Pečeneg Ilova i Smrtići. U tim mjesnim zajednicama kvarovi će u toku dana biti otklonjeni a sve ekipe su već na tim terenima.”,izajvio je Borislav Petrović rukovodilac radne jedinice ,,Elekrokrajina” Prnjavor.

Kada je u pitanju šteta iz elektrodistribucije su istakli da je u pitanju oko 100 polomljenih i oštećenih stubova kao i brojnim oštećenim štenderima na kućama. Navode da je jedan od velikih uzroka štete, pored oluje i dotrajalost niskonaponske mreže.

,, Jednim djelom uzrok ovakvih šteta je i stanje naše niskonaponske mreže. Imamo relativno starije stanje kada je u pitanju niskonaponska mreža, koja je zahtjevala i prije nepogoda rekonstrukciju. Imamo i dosta betonskih stubova koji su oštećeni od jačine olujnog nevremena.”,izjavio je Petrović.

Iz elektrodisribucije procjenjuju da će brojne kvarove u sjevernom dijelu opštine uspjeti otkolniti u toku dana dok će pojedine, otkloniti u toku narednog dana.

TV K3

PODIJELI