NEVRIJEME U PRNJAVORU – SNIJEG NE POSUSTAJE,STADO OVACA ZAMETENO U ŠTRPCIMA

0
3982

Od jučerašnjih ranih popodnevnih časova  na prnjavorskom području snijeg neprekidno pada,a stanje po pitanju padavina, nepromijenjeno je  više od 20 časova.

Gradske ulice su solidno očišćene zahvaljujući angažovanju devet grtalica i drugih mašina preduzeća “Kusić putevi”,koje vodi brigu o tridesetak kilometara gradskih ulica,ali i još 267 kilometara lokalnih puteva na području naše opštine.

Isporuka električne energije ponovo je danas prijepodne  normalizovana na vijačanskom području,dok u drugim mjesnim zajednicama struja stiže do potrošača.Elektrodistribucija  ima 6 terenskih ekipa spremnih za intervencije na seoskom području.

Saobraćaj se odvija usporeno,a zakašnjenja koja su i do sat i po vremena,prisutna su na dužim linijama,kao što su one iz Beograda i Novog Sada.

Vremenske neprilike i ljudski faktor bili su povod za jučerašnju vanrednu konferenciju za novinare načelnika opštine Darka Tomaša,koji je od rukovodstava Komunalnog preduzeća “Vodovod” i Elektrodistribucije zatražio detaljne informacije povodom prekida u isporuci vode i struje,koji je trajao tokom oba vikend dana.Tomaš smatra da je ljudski faktor,odnosno nedovoljno angažovanje radnika te dvije firme,izazvalo opravdan revolt potrošača.

Problema ima u Ovčarskoj farmi “Kusić” sa Vučijaka,čijih  je 1.700 ovaca ostalo od juče zameteno u Štrpcima,pa je otažan transport hrane,odnosni sijena za životinje.(prnjavorlive.info)

PODIJELI