NI DAN NIJE IZDRŽAO Ovaj Prnjavorčanin je pobjegao iz karantina, naređeno da se odmah pronađe

0
630

Policijskoj stanici Gradiška sinoć oko 22 časa prijavljeno je da je Republički granični karantin u Gradiški, samovoljno napustio Aleksandar Duronjić (22) iz Prnjavora, kojem je 6. aprila rješenjem Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske određena mjera smještaja u karantin u trajnju od 14 dana, saznaje Srpskainfo.

O svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se on pronađe i smjesti u opštinski karantin Prnjavor, a da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta tužilaštvu, dostavi izvještaj protiv Duronjića za krivično djelo ”Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona bolesti na teritoriji Republike Srpske.

– Policijski službenici Policijske uprave Gradiška na području teritorije koju operativno pokrivaju zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske u protekla 24 časa sankcionisali su jedanaest građana. Od ukupnog broja, četiri lica su sankcionisana zbog nepoštovanja policisijkog časa, a evidentirano je jedna osoba koje je počinilo krivično djelo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – rekla je portparol PU Gradiška Slobodanka Subotić-

srpskainfo.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here