Nije vrijeme za plan o NATO

0
290

Savjet ministara BiH skinuo je sa dnevnog reda jučerašnje sjednice prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-19. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, jer su to zahtijevali srpski ministri, kazao je za Srpskainfo ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

On dodaje da je na sjednici ponovio svoj raniji stav da se nacionalni Godišnji plan za NATO vrati Komisiji za NATO integracioni proces BiH na usaglašavanje.

– Nakon što ta komisija učini svoj dio posla i dobijemo nacrt tog nekog dokumenta, tek tada možemo o njemu raspravljati – istakao je Mektić.

Dodao je da je nakon što su srpski ministri zatražili da se ta tačka dnevnog reda skine, to odmah i učinjeno bez rasprave i ružnih riječi.

– Ta tačka je skinuta sa dnevnog reda bez glasanja, odnosno nije bilo mnogo rasprave. Ako nema saglasnosti ministara iz reda srpskog naroda jasno je da takav dnevni red ne može proći – ističe Mektić.

On nije mogao precizirati da li će se ova tačka ponovo naći na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara BiH, koja je zakazana za utorak, 22. januara. Mektić je podsjetio da dnevni red utvrđuje predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

– Da li će on to staviti na dnevni red ili ne zavisi od njega – istakao je Mektić.

On je podsjetio da je nacionalni Godišnji plan za NATO već jednom skinut sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara, 27. decembra prošle godine, jer su tada na tome insistirali on i ministar inostranih poslova Igor Crnadak.

Kao razlog za skidanje ove tačke sa dnevnog reda i tada je navedeno da nisu ispunjeni formalnopravni uslovi za to s obzirom na to da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

Sedam dana ranije odgođena je i sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH zbog nedostataka kvoruma, nakon što su na sastanku zvaničnika Republike Srpske kod predsjednice Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

(Srpskainfo)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here