Njemački gigant stiže u Prnjavor, traži 700 radnika

0
8077

PRNJAVOR – Kompanija “Mubea”, jedan od najvećih proizvođača auto-dijelova na svijetu, namjerava da otvori proizvodni pogon u Prnjavoru, a pripreme za taj projekat ulaze u završnu fazu jer je ovaj njemački gigant objavio oglas u kome nudi posao za 700 radnika.
online wig store
wig outlet
wigs for sale
cheap wigs
best wig shop near me
wigs human hair
wigs for sale
wig for sale
best wigs
best human hair wigs
wig store
wigs shop
best human hair wig websites
wig sale
the wig shop
glueless human hair wigs
online wig store
wigs online
online wig store
human lace front wigs
wigs online
cheap lace front wigs
wigs on sale
cheap human hair lace front wigs
cheap wigs that look real
real human hair wigs cheap
lace front human hair wigs
wigs for sale amazon
synthetic lace front wigs
wig types
short curly human hair wigs
wigs types
cheap human hair lace front wigs
cheap wig
best human hair wigs
best lace front wigs
short human hair wigs
best wigs for white women
wigs online
cheap wigs online
human hair wig stores near me

Da li će globalni lider u auto-industriji stići u “malu Evropu”, biće poznato krajem jula, jer bi do tada trebalo da budu realizovana dva posla koja su direktno vezana za otvaranje kompanije: zainteresovanost domaće radne snage i ugovor koji treba da potpišu grad Prnjavor i predstavnici kompanije “Mubea” kojim bi se ozvaničila saradnja.

“Ukoliko tražite novi posao ili želite da promijenite postojeći i pokažete svoje pune potencijale, onda je ovo prilika baš za vas”, objavili su nedavno iz njemačke kompanije i pozvali sve zainteresovane da posjete mubea-carbotech.ba/posao i osiguraju svoje radno mjesto u “Mubea” timu.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, potvrdio je za “Nezavisne novine” da se sa firmom iz Njemačke pregovara više od godinu dana i da razgovori ulaze u završnu fazu.

“Još moramo riješiti neke tehničke detalje sa njima i velika je vjerovatnoća da ćemo krajem jula potpisati sa njima određeni sporazum. Ono što oni traže kao jedan od preduslova jeste zainteresovanost radne snage. U tom kontekstu oni su pustili obavještenje koje ima za cilj da prikupi informacije o raspoloživoj radnoj snazi. Ono što je cilj jeste da ta firma u narednih nekoliko godina zaposli taj broj ljudi”, rekao je Tomaš.

O koliko ozbiljnoj i značajnoj investiciji se radi, govori to što “Mubea” u 20 država svijeta ima svoje pogone u kojima je zaposleno preko 14.000 radnika.

“Mogu reći da se radi o svjetski renomiranoj kompaniji koja posluje u 20 država i ima negdje oko 40 pogona. A imali su prihod od blizu tri biliona evra u prošloj godini”, kaže Tomaš, te dodaje da će ovo biti od izuzetnog značaja ne samo za Prnjavor, već za čitavu Republiku Srpsku, ali i BiH.

Ono što je činjenica, navodi Tomaš, Prnjavor nema dovoljan broj radnika koji traži njemačka kompanija. Ali to, kako ističe, ne bi trebalo da bude problem.

“Trenutni privrednici u Prnjavoru značajno doprinose našem lokalnom razvoju i oni već sada zapošljavaju gotovo kompletnu našu radnu snagu. Moram i da kažem da su prosječne plate u Prnjavoru mnogo veće nego što su u nekim drugim dijelovima Srpske. To isto jeste uslov i za firmu koja treba doći. Toliko radnika koliko oni traže nema u samom Prnjavoru, ali očekujemo da privučemo ljude i iz drugih lokalnih zajednica, ne samo da rade ovdje, već i da svoje mjesto prebivališta nađu ovdje u Prnjavoru i to će svakako biti jedan od naših prioritetnih ciljeva u narednom periodu”, naglašava Tomaš.

Na tom planu, dodaje on, rukovodstvo grada je već osmislilo nekoliko programa koji treba da privuku radnu snagu u grad na Ukrini.

“I radnu snagu koja je možda otišla vani i onu koja nema zaposljenje u nekim drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i BiH”, zaključio je Tomaš.

Podsjećanja radi, predstavnici firme “Mubea” prošle godine boravili su u BiH, gdje su razmatrali tri potencijalne lokacije za investiciju: Poslovnu zonu Aleksandrovac u Laktašima, jednu lokaciju u Doboju i Poslovnu zonu Vijaka u Prnjavoru.

Nezavisne novine

PODIJELI