Nominovan za Oskara, a nije imao novca za život

0
856

LOS ANĐELES – Biti nominovan za Oskara je zaista velika čast, ali to ne pomaže u plaćanju računa, što uostalom i sam Barhadi Abdi može da konstatuje.

Somalijski glumac je debitovao na filmu ulogom gusara u akcionom trileru “Kapetan Filips”, u kojem takođe glumi Tom Henks. Njegov neosporni talenat nije ostao neprimjećen budući da je bio nominovan za ovogodišnjeg Oskara za epizodnu mušku ulogu, koji je na kraju otišao u ruke Džereda Leta.

Ovaj 28-godišnji bivši vozač limuzina dobio je 65.000 dolara za pojavljivanje u filmu koji je dosad zaradio 218 miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

Za svoju uogu osvojio je nagradu BAFTA, a pored Oskara, bio je nominovan i za Zlatnog globusa i glumačku strukovnu nagradu SAG.

Ali, uprkos tome, živio je uglavnom zahvaljujući dnevnicama koje je dobijao tokom sezone dodjela nagrada i nosio pozajmljena odjela.

Prema pisanju Njujorkera, Somalijac je tražio da ne bude smješten u Beverli Hiltonu već u skromnijem hotelu, nedaleko od aerodroma kako bi bio bliže prijatelju koji ga je razvozio na razna događanja.

Barhadi Abdi planira da se preseli u Los Anđeles kako bi nastavio glumačku karijeru. Trenuto pregovara ulogu južnoafričkog atletičara Vilija Mtola u filmu “The Place that hits the sun”.

PODIJELI