Nostradamus: Treći svjetski rat počinje na Bliskom istoku!

0
1399

Čuveni prorok Nostradamus je prorekao da će Treći svjetski rat početi na Bliskom istoku, a što se poklapa sa najaktuelnijim dešavanjima.

Naime, svjetske agencije su pod naznakom “hitno” najavile da će u naredna 72 sata početi američki napad na Siriju, a Rusija je rekla da će u tom slučaju “žestoko odgovoriti”!

Nakon aktuelnih dešavanja u Siriji, svjetski mediji bruje o opasnosti od Trećeg svjetskog rata od kog nas možda dijeli nekoliko sati.

Mnogi se pozivaju na čuvenog proroka Nostradamusa, koji je navodno predvidio da će najveći sukob u istoriji čovječanstva početi sukobom na Bliskom istoku.

Nostradamusova knjiga “Proročanstva” štampana je u milione primeraka i danas je najpoznatija knjiga proročanstava ikad štampana.

Za čuvenog francuskog proroka se smatra da je predvidio mnoga svjetska zbivanja, poput velikog požara u Londonu, uspona Napoleona i Adolfa Hitlera, pa sve do napada 11. septembra 2001. na Svjetski trgovinski centar.

Najupečatljiviji stihovi u njegovoj knjizi Proročanstva povezani su za fašističkog vođu Adolfa Hitlera:

“Kad dođe iz krajnjih njenih krajeva (Austrija), Šef germanski na zlatno prestolje seda, dama službenica vidjeće svoj kraj (Vajmarska republika), jer nije mogla savladati svoje teškoće.“

„Doći će jedan koji će na zavodljiv način, pokušati učiniti ispruženom rukom, ono što se stisnutom šakom nije moglo… (Pozdrav Hitleru).“

Smatra se takođe da je Nostradamus “vidio” i početak Trećeg svjetskog rata.

(Alo)

PODIJELI