Nova uredba Štaba za vanredne situacije: Pacijenti više ne moraju nositi maske

0
357

 

Vlada Republike Srpske donijela je danas, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, novu Uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19.

U odnosu na prethodnu, novom Uredbom izvršene su izmjene na način da su postojeće mjere ublažene u smislu da maske nose samo zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama koje obavljaju laboratorijsku djelatnost u neposrednom radu sa pacijentima i za zaposlene i posjetioce u domovima za starija lica i drugim ustanovama socijalne zaštite za smještaj korisnika u toku neposrednog kontakta sa korisnicima usluga odnosne ustanove.

“Ovom uredbom uređuje se način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19, koje izaziva teški akutni respiratorni sindrom korona virus 2 (SARS-CoV-2), za vrijeme trajanja vanredne situacije u skladu sa zakonom. Stupanjem na snagu ove uredbe prestaje da važi Uredba o  načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja kovid 19 („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 22/22)”, saopšteno je iz Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srpske”, a prestaje da važi 30. septembra 2022. godine.

PODIJELI