Novak poraz pretvorio u pobjedu za polufinale Rodžers kupa

0
1073

Bio je to jedan od onih dana kada mu je malo toga polazilo za rukom. Izgubio je prvi set i u drugom je uz brejk zaostatka bilo 2:3, ali je Novak Đoković pokazao zašto je najbolji na svijetu. Probudio se na vrijeme, spasio je dvije meč lopte i velikim preokretom pobijedio Ernestsa Gulbisa sa 5:7, 7:6(7), 6:1 za polufinale Rodžers kupa!

Njihov duel je kasnio više od četiri sata zbog kiše koja je poremetila program na mastersu u Montrealu, kao i zbog prethodnog meča u kom je Žeremi Šardi dobio Džona Iznera posle taj-brejak u svakom od tri seta i maratona od tri sata i sedam minuta.

Ako je Nole po ko zna koji put pokazao zašto je najbolji i kako se poraz pretvara u trijumf, Gulbis je sa druge strane još jednom dokazao zašto nikada neće biti u samom svjetskom vrhu. Set i brejk prednost, kao ni dvije meč lopte protiv Đokovića nisu dovoljna garancija, naprotiv, Novak kao da uvijek ima recept za preokret.

Pored toga što je prespavao set i po, djelovao je baš opušteno na terenu, često se zabavljao, kao da je u svakom trenutku bio svjestan da će izaći kao pobjednik, iako po prikazanom to nije tako djelovalo.

Ipak, poslije 150 bilo upravo je tako bilo i za finale će igrati protiv Šardija, koga je dobio u svih devet međusobnih susreta. blic

PODIJELI