Nove cijene peronizacije, olakšice za prevoznike

0
871

Cjenovnikom usluga autobuskih stanica u Republici Srpskoj na koji je Vlada Srpske na posljednjoj sjednici dala saglasnost predviđene su niže cijene za peronizaciju od onih koje su definisane važećim cjenovnikom.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske  je rečeno da novi cjenovnik predstavlja olakšicu prevoznicima u Republici Srpskoj.

“Cijena peronizacije naplaćuje se po jednom prolasku autobusa kroz autobusku stanicu i za autobuske stanice prve kategorije iznosi 1,70 KM za područne autobuske linije, 2,90 KM za republičke i međuentitetske linije, 4,70 KM za međunarodne za Srbiju i Crnu Goru, te 14 KM za međunarodne linije za ostale evropske zemlje”, navode iz Ministarstva.

Cijena peronizacije za autobuske stanice druge kategorije iznosi 1,30 KM za područne linije, 2,30 KM za republičke i međuentitetske, 3,50 KM za međunarodne za Srbiju i Crnu Goru, te 12 KM za međunarodne linije za ostale zemlje Evrope.

Cijena peronizacije za treću kategoriju autobuskih stanica uznosi 0,90 KM za područne linije, 1,45 za republičke i međuentitetske, 2,30 KM za međunarodne za Srbiju i Crnu Goru, te osam KM za međunarodne linije za ostale evropske zemlje.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske ističu da je novi cjenovnik usaglašen sa svim zainteresovanim stranama, a da je prijedlog cjenovnika sačinila Privredna komora Republike Srpske i dostavila ga Vladi na davanje saglasnosti. /ATV/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here