NOVI MOST PREKO UKRINE: Tomaš i Ćelić dogovorili projekat

0
352

Foto: SRNA

NAČELNICI opština Stanari i Prnjavor Radojica Ćelić i Darko Tomaš dogovorili su danas zajedničku aktivnost na rješavanju problema mosta na rijeci Ukrini koja povezuje granična naselja Brestovo i Štrpce.

Tomaš je na sastanku u Stanarima naveo da je neophodna sanacija ili izgradnja novog mosta i da je danas sa Ćelićem dogovoreno da će Opštinska uprava Prnjavora izraditi projektno-tehničku dokumentaciju.

– Kroz mjesec ili dva imaćemo projekat na stolu i dogovoriti način kako finansirati gradnju mosta, uvjeren da ćemo uspjeti to da realizujemo u narednoj godini – rekao je Tomaš.

Ćelić je od zajedničkih projekata ukazao i na putnu komunikaciju Osredak-Banja Kulaši i potrebu da se proširi i dobije dvosmjernost dionica uz prugu, takozvana „ćirina pruga“, koja predstavlja dugogodišnji problem za građane ove dvije lokalne zajednice.

– Razgovarali smo i o više tema koje nas povezuju pošto smo susjedne opštine, od mostova, izgradnje vodovoda, iz oblasti upravno-pravnih i stambeno-komunalnih poslova, privrede i finansija – rekao je Ćelić.

PODIJELI