Novi poslanici u NSRS, vraća se Kalabić nakon 10 godina

0
1277

Deset novih poslanika preuzelo je danas mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Među onima koji su zamijenili odbornike i načelnike izabrane na proteklim lokalnim izborima je i jedno izuzetno dobro poznato lice.

Drago Kalabić iz SNSD-a vraća se u NSRS nakon 10 godina. On je u skupštinskim klupama zamijenio novog načelnika Gradiške Zorana Adžića. Zorica Kuzmanović Vasilić (SNSD) dolazi umjesto novog gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, a Nataša Radulović (SNSD) umjesto njegovog zamjenika Srđana Amidžića. Vlado Gligorić (SNSD) “uskače” umjesto Milana Kovača koji je postao načelnik Šipova, a Veljko Marić (SNSD) mijenja Luku Petrovića, novog gradonačelnika Trebinja. Dalibor Pavić (SNSD) dolazi umjesto Drage Tadića koji odlazi na poziciju zamjenika gradonačelnika Prijedora.

Admir Čavka iz koalicije Domovina mijenja Murveta Bajraktarevića, novog predsjednika gradske skupštine Doboja, a Milenko Vićanović (PDP) dolazi umjesto Slaviše Markovića koji je prihvatio odbornički mandat u Skupštini Grada Bijeljina kojom će predsjedavati u naredne četiri godine.

U skupštinske klupe vraća se još jedno poznato lice. Snježana Božić iz SDS-a zamijenila je novog načelnika Istočne Ilidže Marinka Božovića.

 mondo
PODIJELI