Novi simptom korone osjeća se na koži

0
669
Skoro polovina teže oboljelih od virusa korona ukazuje da ima nove simptome bolesti i da osjeća nešto poput zujanja u tijelu, prenosi Njujork post.

Oboljeli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptom, sve više dijele na društvenim mrežama i opsiju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično – tako da je “fižing” postao još jedan od stimptoma poruzrokvanih virusom korona.

Ljekari za taj dnevni list osnovan 1801. godine navode da je riječ o posebnim senzacijama – osjećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tijela bore sa virsusm.

Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala na Tviteru kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osjećaj da mu koža gori pa su morali da ga mažu losionom za poslije sunčanja.

Koristili smo i kremu protiv opekotina, dodala je ona.

Ostali simptomi te za mnoge smrtonosne bolesti uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Sirom svijeta zarženo je 1.6 milina ljudi, umrlo ih je 102.000.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here