Novi slučaj virusa korona u BiH

0
415

U Širokom Brijegu je identifikovan prvi slučaj zaraze virusom korona, što je ujedno i prvi slučaj zaraze u Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK).

Kako je rečeno portalu “Klix.ba” u Štabu civilne zaštite ZHK, prvozaražena osoba koronavirusom u Širokom Brijegu je starija žena koja je smještena u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar.

Sumnja se da je starica zaražena u kontaktu sa svojim unukom koji je boravio u Italiji, ali to nije potvrđeno s obzirom na to da on još nije testiran.

Kako je starica bila u kontaktu s medicinskim osobljem Hitne medicinske pomoći i Doma zdravlja Široki Brijeg, nekoliko ljekara i medicinskih sestara je moralo otići u samoizolaciju.

O svemu će se više znati na konferenciji za novinare koju svakodnevno u 13 sati u Mostaru organizuje Krizni štab civilne zaštite HNK gdje je zaražena starica hospitalisana.

Ovo je ukupno 137. potvrđeni slučaj virusa u BiH. Po gradovima to izgleda ovako:

Banjaluka – 64, Konjic – 15, Mostar – 7, Laktaši – 5, Bihać – 5, Zenica – 4, Goražde – 4, Bijeljina – 3, Čelinac – 3, Sarajevo – 3, Kneževo – 3, Modriča – 2, Kozarska Dubica – 2, Brčko – 2, Tešanj – 2, Prnjavor – 2, Bosanska Gradiška – 1, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Orašje – 1, Breza – 1, Visoko – 1, Široki Brijeg – 1, Srbac – 1, Doboj – 1, Prijedor – 1 i Ribnik – 1.

PODIJELI