Novi snimak ruskog aviona: Dok su jedni gorjeli, drugi spasavali kofere! VIDEO

0
140
Društvenim mrežama proširile su se fotografije putnika koji su gurali kofere i nosili putne torbe. To je prouzrokovalo pogibiju putnika kojima su otežali brz prolaz, tvrdi avionski stručnjak Džefri Tomas.

U nesreći u Moskvi u kojoj je eksplodirao avion tokom prisilnog slijetanja poginulo je 40 putnika i jedan član posade. Dramatični snimci prikazuju ogromni plamen koji guta avion. U evakuaciji koja je trajala 55 sekundi spaslo se 37 putnika, objavio je San, a prenosi 24sata.hr.

Službenik moskovskog aerodroma ispričao je da su spasavanje otežali putnici koji su uzimali svoj ručni prtljag. Član posade Maksim Mojsijev umro je spasavajući putnike. Poginuo je pokušavajući da otvori vrata na repu aviona koja je zahvatila vatra.

Društvenim mrežama proširile su se fotografije putnika koji su nosili ručni prtljag, a neki su gurali i kofere i nosili putne torbe.

“Zabrinjavajuće je što na snimku možete vidjeti putnike koji nose prtljag, a neki od putnika u avionu su snimali video-materijal”, rekao je avijatičar Džefri Tomas.

“Ovo je nažalost situacija u kojoj su nesmotreni putnici uzimali torbe umjesto da su brzo izašli iz aviona. To je prouzrokovalo pogibiju brojnih putnika kojima su otežali brz prolaz. Generalno, postoji problem u ovoj industriji koji se satoji u tome da putnici ne slušaju instrukcije posade. Trebalo je da što brže izađu iz aviona”, zaključio je Tomas.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here