Novogodišnje iznenađenje za Prnjavorčane – Mališani dijelili paketiće (Foto)

0
715

Novogodišnji praznici su vrijeme darivanja i dobrih želja. Lijep običaj darivanja naslijedili su i mladi, a primjer su učenici prvog razreda prnjavorske Osnovne škole ”Nikola Tesla” koji su u prazničnim danima priredili pravo iznenađenje građanima Prnjavora.

Djed Mraz je uzeo slobodan dan i ostavio zaduženje đacima prvacima da obraduju Prnjavorčane malom predstavom na Trgu srpskih boraca.

Nakon što su završili sa izvođenjem svojih plesnih i pjevačkih numera mališani su u pratnji drugara iz šestog razreda i učiteljice Tereze Hajek Javorski uputili se u šetnju gradom, gdje su prolaznicima dijelili paketiće i čestitali im predstojeću Novu godinu.

Idejni tvorac ovog nesvakidašnjeg događaja je upravo učiteljica Tereza Hajek Javorski koja je roditeljima predložila da umjesto klasične predstave urade nešto novo i iznenade građane Prnjavora.

-Ove godine odlučila sam da uradimo nešto drugačije za novogodišnju predstavu. Obukli smo mališane kao male Djeda Mrazove i priredili predstavicu za naše sugrađane. Zajedničkim snagama sa roditeljima dječica su lično pripremila paketiće koje smo podijelili prolaznicima, malim ili velikim, da im donesemo osmijehe na lica ovog hladnog decembarskog dana. Ja sam oduševljena i reakcijom dječice i roditelja, ali sam i posebno zahvalna drugarima iz šestog razreda, mojim bivšim učenicima, koji su rado prihvatili da budu vilenjaci u pratnji malih Djeda Mrazova i da pomognu pri dijeljenju poklončića, kaže učiteljica Tereza.

Ivana Blagojević je majka dječaka Jakova, koji je danas zajedno sa svojim drugarima bio u ulozi malog Djeda Mraza.  Kaže da su ona i njen sin sa zadovoljstvom prihvatili ovu originalnu ideju, kao i ostali roditelji i mališani.

– Obezbijedili smo dječici novogodišnje kapice, svaki učenik je u saradnji sa svojim roditeljima, kao i sa učiteljicom Terezom, koja je dala ogroman doprinos, napravili paketiće sa slatkišima i novogodišnjom čestitkom od učenika prvog četiri razreda Osnovne škole ”Nikola Tesla”. Našim mališanima su se pridružili i vilenjaci, učenici šestog razreda, biviši učenici učiteljice Tereze. Svi smo oduševljeni, a vidim i da su reakcije naših Prnjavorčana pozitivne, kaže Blagojevićeva.

Monika Deket i Ana Bjelošević ozbiljno su shvatile svoju današnju dužnost malih Mrazica. Čestitale su prolaznicima predstojeću Novu godinu i dijelile poklončiće. Sa njima je bila i Marina Kovačević, koja je danas bila u ulozi vilenjaka.

Ove slatke djevojčice nisu krile svoje oduševljenje današnjom posebnom i originalnom predstavom.

Veliki ili mali, svi građani Prnjavora su sa iznenađenjem gledali u povorku malih Djeda Mrazova koji su sa svojim vilenjacima i pod budnim okom učiteljice i roditelja dijelili slatkiše iz paketića.

Nakon što su podijelili sve paketiće, mališane je čekalo iznenađenje kada su se vratili u školu. Dočekala ih je zakuska, topla pica, čaj i razni slatkiši kao nagrada što su bili dobri tokom čitave godine, a i što su se pokazali kao odlični saradnici Djeda Mraza.

(prnjavorlive.info/Jovana Tošić)

Foto: Jovana Tošić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here