OBILJEŽAVANJE “DJEČIJE NEDJELJE” OD 5. DO 10. OKTOBRA 

0
826

 

Pod sloganom “Srećna djeca – srećni ljudi” Crveni krst Republike Srpske će od 5. do 10. oktobra obilježiti “Dječiju nedjelju”.
Ova manifestacija je prilika da se skrene pažnja na ulogu i odgovornost prema djeci ne samo porodice kao osnovne ćelije društva, nego i države, škole, zdravstvenih, socijalnih i drugih institucija.

Manifestacija se realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvom porodice, omladine i sporta i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Crveni krst uvijek ističe svoju ulogu u razvijanju ličnosti mladih da odrastu humani i spremni da pomognu ljudima u nevolji. Edukujući mlade i razvijajući određene vještine iz oblasti unapređenja zdravlja, socijalnih aktivnosti i prijateljstva i saradnje sa drugima, umnogome utičemo na pravilan razvoj ličnosti najmlađih”, ističe se u saopštenju Crvenog krsta Srpske.

U “Dječijoj nedjelji” Crveni krst Srpske će realizovati niz aktivnosti s ciljem obezbjeđivanja jednakih mogućnosti za svu djecu. Aktivnosti će biti realizovane na nivou opštinskih organizacija Crvenog krsta.

Crveni krst Republike Srpske obezbijedio je skromne donacije za devet regija u Srpskoj gdje se tokom “Dječije nedjelje” planiraju posjete ustanovama, udruženjima i višečlanim porodicama, a plakati i leci o dječijim pravima biće podijeljeni u svim školama i ustanovama koje se bave djecom. /Srna/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here