Obilježen Dan škole “Branko Ćopić” u Prnjavoru

0
2666

Članovi kolektiva i učenici Osnovne škole „Branko Ćopić“ Prnjavor danas su obilježili Dan škole. Tradicionalno okupljanje i bogat kulturno umjetnički program organizovano je u Domu kulture, a neke od aktivnosti odgođene su zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Direktor ove obrazovno vaspitne ustanove, Rajko Aleksić (na slici), istakao je da su uspjesi učenika i nastavnika u protekloj godini veoma dobri iako su uslovi rada veoma otežani.

“Iako radimo u izmijenjenim okolnostima, imamo više od sedamdeset učenika koji su nagrađeni za uspjehe na takmičenjima, kako na opštinskom tako i na republičkom i državnom nivou” kazao je Aleksić.

Bila je ovo prilika i da se sumiraju uspjesi u proteklom periodu, a najuspješnijim učenicima uručena su i priznanja. Stefan Stakić, učenik devetog razreda, jedan je od vukovaca kojima je danas uručeno priznanje za odličan uspjeh.

“Nakon završetka osnovne škole planiram da upišem gimnaziju, jer mi treba radi daljih planova. Pored učenja imao sam vremena i za odmor i za sportske aktivnosti, gdje sam takođe imao uspjeha” kazao je Stakić.

Osnovna škola ,,Branko Ćopić,, formirana je 1985.godine razdvajanjem tadašnje škole ,,9.maj,, na dvije gradske. U njenom sastavu se, osim matične koja je u Prnjavoru, nalaze i područne škole u Štrpcima i Donjim Štrpcima./R.P./

PODIJELI