Obilježena 22. godišnjica od formiranja prnjavorske Lake pješadijske brigade

0
1051

Starješine prnjavorske Lake pješadijeske brigade danas su obilježili 22. godišnjicu od njenog formiranja. Tim povodom na gradskom groblju u Prnjavoru položeni su vijenci i odata počast za pet ratnih komandanata ove brigade i to za Nemanju Segića, Milorada Kuzmanovića, Živojina Kuzmanovića, Nedeljka Davidovića i Nedeljka Iliškovića.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije, Vlado Živković, istakao je da je ova brigada dala 220 boraca za stvaranje Republike Srpske, a još jedan broj se vodi kao nestali.

Živković je poručio da će se okupljanje starješina prnjavorske lake nastaviti i u buduće, a da će postrojavanje brigade biti organizovano svake pete godine. “Današnje druženje biće iskorišćeno i da se dogovorimo oko osnivanja vlastitog fonda solidarnosti”-  dodao je Živković.

Predsjednik boračke je najavio i da će za Dan vojske naredne godine biti organizovana izložba ratnih fotografija prnjavorske Lake pješadijske brigade, a planirano je i prikazivanje dokumentarnog filma i izdavanje knjige./R.P./

 

 

PODIJELI