Oboljela još jedna osoba na virus korona u Prnjavoru

0
874

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj laboratorijskim analizama u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske potvrđeno je prisustvo novog virusa korona kod još 31 osobe.
➡️ U posljednja dva dana testirano je ukupno 118 uzoraka od kojih pet iz Brčko Distrikta. Ukupno 19 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Laktaša, tri iz Kneževa, dvije iz Bijeljine, jedna iz Modriče, jedna iz Prnjavora i jedna iz Kozarske Dubice. Riječ je o 19 muškaraca i 12 žena.
Od ukupnog broja osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona tri osobe su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok su ostale osobe u kućnoj izolaciji i njihovo zdravstveno stanje se prati.
➡️ U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 90 slučaja pozitivnih na novi virus korona. (Banjaluka-64, Čelinac-3, Laktaši-6, Srbac-1, Prnjavor-2, Ribnik -1, Modriča-2, Kozarska Dubica-2, Prijedor-1, Bijeljina-3, Gradiška-1 i Derventa-1, Kneževo -3).
➡️ Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 13.763 osobe.
➡️ Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 479 osoba.
➡️ Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 14 osoba (6 osoba pozitivnih na test virusa korona i 8 osoba u izolaciji).

/Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS/

PODIJELI