Očajna majka dječaka koji je nestao u Uni nije znala da će ući u čamac

0
403

Muk i suze u kući dječaka koji je nestao na Uni. Majka Hatidža smogla je snage da ispriča da joj je sin otišao sa ujakom na pecanje. Mislila je da će zabacivati sa obale i kaže da nije znala da će ući u čamac.

“Brat je došao taj što je bio u čamcu, došao je da kaže da se prevrnuo čamac. Pala sam u nesvijest, udarila sam u beton, nisam znala za sebe.  Otišla sam po komšiju, da odemo tamo na kej. Išla sam gore uz vodu, išla dolje, ništa nema, nema ga nigdje”, rekla je  Hatidža Mujagić, majka dječaka.

Hatidža je samohrana majka, ima još dvoje djece i teško žive kao podstanari u neuslovnoj kući.

“Znam u kakvoj je situaciji  ove žena i djeca, to je živa patnja. Molim sav narod da joj se pomogne”, kaže komšinica Ermina Rešidi.

Nadležne službe pomažu u potrazi za dječakom koji je nestao u Uni, juče, oko 15 časova kada se prevrnuo čamac u kome je bio sa ujakom i još jednom osobom. Potraga je proširena i na područje Kostajnice, nizvodno od Novog Grada.

“Potraga je podijeljena u više zona tako da ćemo na određenim zonama raditi dubinske pretrage pomoću tehničkih pomagala dok ćemo na ostalim zonama raditi vizuelne preglede rukavaca, tj. ada na rijeci Uni.  Voda je i dalje visoka i brza”, rekao je Sretoja Vujanović, načelnik Sektora policije PU Prijedor.

“U ovakvim uslovima je jako teško bilo da se održi na površini. Saznanja su da je dijete imalo jaknu, kompletno obučeno, teret je vjerovatno povukao dolje, brzina vode i strujanja su učinila svoje”, smatra Nebojša Miljuš, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

Dječak se, prema ranijim informacijama, održavao na vodi više od kilometra od mjesta prevrtanja čamca. Nestao je pod vodom ispod mosta na Uni u centru grada. U potrazi su angažovani pripadnici policije, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske, vatrogasci iz Prijedora i Novog Grada i pripadnici Gorske službe spasavanja Hrvatske.

atv

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here