Od 14. do 18. juna “Dukatfest za humanost” – Nastup i u Prnjavoru

0
1152

Sedmi internacionalni festival folklora “Dukatfest 2014”, na kojem će nastupiti šest ansambala biće održan od 14. do 18. juna u Banjaluci, Gradišci, Modriči i Prnjavoru, a sav prihod od prodaje karata za centralno festivalsko veče biti doniran za porodice ugrožene poplavama u Šamcu, Bijeljini i Doboju.


Direktor Festivala Natalija Trivić rekla je na konferenciji za novinare u Banjaluci da će ovogodišnja manifestacija, koja se održava pod motom “Dukatfest za humanost” biti revijalnog i humanitarnog, a ne takmičarskog karaktera.

Ona je najavila da će svoju tradiciju ove godine pokazati ansambli iz Italije, Argentine, Austrije, Srbije, Hrvatske i BiH.

“Centralno festivalsko veče biti održano na tvrđavi `Kastel` u Banjaluci 16. juna u 21.00 čas, a cijena karte iznosiće pet KM”, rekla je ona

Festival će pratiti koncerti ansambala u Gradišci, Modriči i Prnjavoru, izložba fotografija sa dosadašnjih manifestacija, kao i defile ansambala kroz centar Banjaluke, kao i prodajna izložba suvenira zemalja učesnica.

“Svečano otvaranje je 15. juna na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja U Banjaluci”, kaže Trivićeva. /SRNA/.

PODIJELI