Od 31 novozaraženog, 23 su radnici fabrike obuće u Modriči

0
461

U Republici Srpskoj od 31 novozaraženog, 23 osobe su radnici Fabrike obuće Alfa u Modriči, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

U saopštenju se navodi da je Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja Modriča pristupila epidemiološkoj obradi svih zaposlenih i da je izvršeno ispitivanje kontakata i anketiranje.

– U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske preduzete su sve epidemiološke mjere i određena kućna izolacija za sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima. HES DZ Modriča nastavlja da provodi sve aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju širenja infekcije u fabrici – navodi se u saopštenju.

Opštinski Štab za vanredne situacije opštine naložio je obustavu rada fabrike u narednih 14 dana. Testirano je 60 radnika.

Modriču je danas posjetio i vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković. On je, zajedno sa sradnicima, razgovarao sa predstavnicima opštine.

Zeljković je obećao da će radnici Fabrike Alfa, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, biti testirani i to u što kraćem roku.

/RTRS/

PODIJELI