OD DANAS NAGRADNO TAKMIČENJE “PROČITAJ I TI”

0
203

Narodna biblioteka u Prnjavoru od danas organizuje sedmodnevno nagradno takmičenje “Pročitaj i ti”, tokom kojeg čitaoci treba da napišu kraći osvrt na posljednju pročitanu knjigu i tako motivišu druge da pročitaju isto djelo.

Direktor Biblioteke Dragana Marinković kaže da se svaki put nakon čitanja iznova stvaraju određeni stavovi o pročitanom.

“Uvijek smo puni utisaka o likovima, temama, stilu pisanja. Možda će lični osvrt, zapažanja i zaključci čitalaca o knjizi koju su upravo pročitali biti inspiracija ili dodatni motiv da se i drugi zainteresuju za isto djelo”, rekla je Marinkovićeva Srni.

Ona je navela da će ovim takmičenjem biti obilježen i 8. septembar – Međunarodni dan pismenosti.

“Želja nam je da se istakne važnost pismenosti za svakog pojedinca, ali i za zajednicu i društvo u cjelini. Pismenost je jedno od ljudskih prava, vještina koja obuhvata sva neophodna znanja za međusobno sporazumijevanje”, poručila je Marinkovićeva.

Čitaoci koji žele da učestvuju u nagradnom takmičenju treba da pošalju osvrt na “Fejsbuk” profil Narodne biblioteke Prnjavor, a najinteresantniji rad biće nagrađen.

Takmičenje se održava od 1. do 7. septembra.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here