OD DANAS RADOVI NA MOSTU NA VIJACI I IZMJENE U SAOBRAĆAJU

0
440

Na magistralnom putu u Prnjavoru danas počinju sanacioni radovi na mostu na Vijaci, zbog čega će saobraćaj biti preusmjeren na regionalni put i lokalne ulice, potvrđeno je Srni u preduzeću “MG Mind” iz Mrkonjić Grada, koje je izvođač radova.

Iz ovog preduzeća preciziraju da su odobrenje za izmjenu u režimu saobraćaja dobili od Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Dužina obilaznice je oko 1.100 metara, a sanacija se izvodi u okviru redovnog održavanja magistralnih i regionalnih puteva.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je vrijednost radova na sanaciji mosta viša od 300.000 KM, a projekat finansira preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Tomaš je zahvalio “Putevima Republike Srpske” za dobru saradnju i pomoć pri realizaciji i drugih infrastrukturnih projekata, kakav je prije nekoliko dana završena sanacija jedne od najprometnijih ulica u Prnjavoru – Ulice Slavka Šuška, za šta je izdvojeno 50.000 KM.

On je istakao da je u Prnjavoru u toku još nekoliko velikih projekata, među kojima su završetak novog Vatrogasnog doma i uspostavljanje savremenog sistema video-nadzora.

“Preko Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske uspjeli smo obezbijediti da se zgrada Doma zdravlja u Prnjavoru rekonstruiše po principu energetske efikasnosti, čija bi vrijednost bila viša od 600.000 KM”, istakao je Tomaš.

Tomaš je podsjetio da je vrijednost svih urađenih investicija u protekle 3,5 godine na području opštine oko pet miliona KM, a da je velika pomoć često dolazila od Vlade Republike Srpske.

/Srna/

PODIJELI