Od novembra jeftini letovi sa banjalučkog aerodroma

0
1004

Konačno, i zvanično – kreću dugo najavljivani letovi niskotarifne aviokompanije sa banjalučkog aerodroma. Prvi avioni irske kompanije “Ryanair” na jesen će poletjeti iz Banjaluke za belgijski Brisel i njemački Memingen.

Ministar Neđo Trninić i direktor aerodroma Duško Kovačević ovoj vijesti nazdravili su šampanjcem.

Sa aerodroma u Mahovljanima ćete od novembra za nešto više od dva sata moći da stignete do Belgije, a na jug Njemačke za sat i po. Avioni će da lete na ove destinacije po dva puta sedmično, a karte se do ponoći sa utorka na srijedu mogu kupiti po promotivnoj cijeni od samo 20 evra.

dusko-kovacevic-i-nedjo-trninic

Već sada je moguće rezervisati kartu za let iz Mahovljana na sajtu “Ryanaira”. Ponedjeljkom i petkom avioni će slijetati na aerodrom Brisel-Šarlroa, 50-ak kilometara od glavnog grada Belgije, a utorkom i subotom u Memingen, 100-tinjak kilometara zapadno od Minhena. Direktor banjalučkog aerodroma kaže da je već sada sve spremno za avione najveće “jeftine” aviokompanije u Evropi.

“Ljudi iz ‘Rajanera’ su već bili na aerodromu, oni su pregledali sve uslove koji postoje na aerodromu, i oni su vrlo zadovoljni onim što su vidjeli. U ovome trenutku pred nas nisu postavljeni nikakvi dodatni uslovi da bi ‘Rajaner’ mogao letjeti sa našeg aerodroma. Dakle, u ovom trenutku oni mogu već letjeti”, kaže Duško Kovačević, v. d. generalnog direktora Aerodroma Banjaluka.

Ministar saobraćaja ne otkriva sve detalje ugovora sa Ircima, između ostalog i one oko mogućeg povećanja subvencija, koje trenutno iznose 1,9 miliona maraka godišnje za aerodrom u Mahovljanima. Zbog striktnih uslova u ugovoru, do danas nisu mogli da otkriju ni ime zainteresovanog avioprevoznika.

“Mi kada smo krenuli u ovu priču, nismo krenuli da bismo se zadržali na dvije destinacije. Ubijeđen sam da će to naši građani prepoznati, i da će svojim interesom za takve letove natjerati kompaniju da proširi svoje ponudu za više destinacija”, kaže Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Uprava aerodroma je svjesna mogućnosti ukidanja letova, ukoliko irska kompanija ne bude zadovoljna brojem prodatih karata. Ali vjeruju sasvim suprotno, da će jeftini letovi iz Banjaluke, o kojima se u javnosti priča već godinama, biti pun pogodak.

atv

PODIJELI