Od petka do nedelje “Svetosavski dani”

0
494

Školskim priredbama i Svetosavskom akademijom u petak, 25. januara, u Prnjavoru će početi manifestacija “Svetosavski dani” posvećena prvom srpskom svetitelju i prosvetitelju Svetom Savi.

Organizator Svetosavske akademije je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ “Prosvjeta” u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Prnjavor.

Ove godine Svetosavsku besjedu govoriće jerej Srđan Grumić.

U programu posvećenom životu i radu Svetog Save učestvovaće učenici Gimnazije, Centra srednjih škola “Ivo Andrić”, Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić”, Srpsko crkveno pjevačko društvo “Sveti Georgije” i Dramska scena SPKD “Prosvjeta”.

U subotu, 26. januara, povodom Savindana biće održani Svetosavska zabava i šahovski turnir.

Članice Kola srpskih sestara iz Prnjavora organizuju 26. Svetosavsku zabavu sa koje će prikupljenja sredstva u vidu donacija biti uručena socijalno ugroženim porodicama Trivičević iz Babanovaca i Rakić iz Paramija.

Zabava će biti održana u hotelu “Novi Nacional” u 19.00 časova.

Tradicionalni 26. Svetosavski šahovski turnir, na kojem mogu učestvovati svi registrovani takmičari bez obzira na titulu i kategoriju, organizuje Šahovski klub “Pošk” iz Potočana, a održaće se u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” Potočani od 9.00 časova.

Igraće se po švajcarskom sistemu, a novčane nagrade su od 50 KM za osmo do 300 KM za prvo mjesto.

Zajednička proslava školske slave za prosvjetne radnike osam osnovnih, dvije srednje i Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Konstantin Babić”, pod pokroviteljstvom opštine Prnjavor, predviđena je za nedjelju, 27. januara, u hotelu “Novi Nacional” od 18.00 časova.

SRNA

PODIJELI