Od početka godine uhapšene 92 osobe zbog droge

0
401

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su od početka godine uhapsili 92 lica u vezi sa zloupotrebom droge, rekao je danas načelnik Odsjeka za droge u ovoj upravi Ljubiša Anđić.

“Podneseno je 19 izvještaja protiv 22 lica, od kojih je jedno maloljetno, te 72 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Pronađena je i ilegalna laboratorija, gdje su oduzete 44 stabljike indijske konoplje. Oduzeto je i oko 2,5 kilograma marihuane, 1,2 kilograma kokaina, 14 grama amfetamina, 42 komada ekstazija i određene količine drugih droga”, naveo je Anđić.

On je izjavio novinarima da su službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet sproveli akcije “Eskort dva” i “Vidikovac” s ciljem otkrivanja i razbijanja organizovanih kriminalnih grupa koje se bave ilegalnom preprodajom droge.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka danas su, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, na Trgu Krajine dijelili letke i promotivni materijal pod nazivom “Odlučni u suprotstavljanju!” s ciljem upoznavanja građana o štetnosti korištenja droge i preventivnim aktivnostima u borbi protiv njene zloupotrebe i krijumčarenja.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić navela je da promotivni letak, koji je obezbijedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, sadrži podatke o vrstama droge i njihovim posljedicama, kao i savjete roditeljima kako da reaguju ukoliko prepoznaju da njihovo dijete koristi narkotike.

“Pripadnici Policijske uprave Banjaluka kontinuirano preduzimaju mjere radi sprečavanja krijumčarenja i zloupotrebe droge. Pozivamo građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja u vezi sa zloupotrebom droge, to anonimno prijave na broj telefona 122 ili da dođu u najbližu policijsku stanicu”, rekla je Mučibabićeva.

/Srna/

PODIJELI