Od ponedjeljka svi učenici i studenti prelaze na onlajn nastavu (VIDEO)

0
200
Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj svi učenici od ponedjeljka prelaze na onlajn nastavu u narednih sedam dana, rekla je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Isto se odnosi i na visokoškolske ustanove.

Trivić je rekla da se u narednih sedam dana zatvaraju i ustanove kulture, dok će predškolske ustanove nastaviti sa radom.

– Pratićemo situaciju i tako postupati. Ujutro će ministarstvo dati instrukcije svim školama po pitanju organizacije rada, kao i instrukcije nenastavnom osoblju da samo oni koji imaju potrebu dolaze u školske objekte ukoliko to zahtijevaju njihovi poslovi – navela je Trivićeva.

Ona je istakla da se sve vrijeme dok je trajala nastava u školskim objektima uspijevao smanjiti broj zaraženih virusom korona, ali da je porastom broja oboljelih u Srpskoj od određenog broja škola zatraženo da nastava bude prebačena na onlajn.

Trivićeva je ujedno i apelovala na širu javnost Srpske i na sve građane da svako da doprinese smanjenju širenja virusa korona

Nastavu učenici mogu pratiti na programu RTRS, portalu i našem Јutjub kanalu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here