Od subote počinju manifestacije povodom Dana opštine

0
430

 

U Prnjavoru će povodom obilježavanja 24. marta – Dana opštine biti organizovana 22 događaja, a prvi u nizu je Međunarodni taekvondo turnir, koji će biti održan u subotu, 9. marta.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić kaže da se program dosta razlikuje u odnosu na ranije godine, a jedna od najvećih novina je Sajam privrede, poljoprivrede i turizma koji će biti održan 22. i 23. marta.

Više od 150 izlagača iz svih zemalja regiona predstaviće se na uređenom sajamskom prostoru Sportske dvorane “Sloga”.

Ova privredna manifestacija okupiće brojne domaće i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike gradova Republike Srpske i Federacije BiH, zvanične predstavnike prijateljskih gradova, kao i domaće zvaničnike i inostrane diplomate.

Sajamski izlagači i gosti imaće mogućnost da se upoznaju o privrednim potencijalima opštine Prnjavor, da saznaju više o dosadašnjem razvoju prnjavorske privrede i pozitivnim primjerima iz prakse, ali i da uspostave poslovne kontakte sa drugim privrednicima i učesnicima sajma.

Pokrovitelji ove manifestacije su Vlada Republike Srpske i opština Prnjavor.

Simić je istakao da će na inicijativu ljudi koji se u ovoj opštini bave cvjećarstvom biti organizovan i dvodnevni Međunarodni sajam floristike, na kojem će učestvovati izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Republike Srpske.

“Različitost u odnosu na ranije godine ogleda se i u velikom broju predstava za djecu, a tu su i sportske manifestacije. Obilježavanje Dana opštine tradicionalno počinje taekvondo turnirom, biće održan i turnir u odbojci, kao i 20. Međunarodna ulična trka”, naveo je Simić.

Manifestacija povodom Dana opštine biće završena izlaskom nekadašnjih saboraca na Lipe u organizaciji Boračke organizacije opštine Prnjavor i dječijim maskenbalom.

Predsjednik Taekvondo kluba “Prnjavor” Branislav NJegovan kaže da se na 17. “Prnjavor openu” očekuje učešće oko 300 takmičara iz šest zemalja.

Takmičenje će se odvijati u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najzanimljivije borbe u seniorskoj kategoriji predviđene su oko 17.00 časova.

U Atletskom klubu “Prnjavor” pripremaju se za organizaciju 20. Međunarodne ulične trke, koja je predviđena za 29. mart.

Predsjednik i trener kluba Željko Petrović najavio je da će ove godine biti najjača takmičarska startna lista.

“Dolaze nam dva tima iz Kenije. Imamo najavljen dolazak Vajklifa Bivota koji je 2016. pobijedio na našoj trci i Samuela Najbeja, pobjednika splitskog polumaratona. U ženskoj konkurenciji očekujemo takmičarke iz Kenije sa kojima smo već potpisali predugovore”, naveo je Petrović.

On kaže da će isti dan kada i trka biti održana i promocija knjige o 25 godina postojanja ovog kluba, kao i promocija takmičara koji su prošli kroz ovaj sportski kolektiv.

“Atletski klub `Prnjavor` i danas ima vrhunske takmičare kao što su Jelena Gajić, Milan Vidović, plejadu mladih atletičara”, istakao je Petrović.

Svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor na kojoj će biti dodijeljen određeni broj nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i subjektima biće održana 24. marta u Domu kulture od 18.00 časova.

SRNA

PODIJELI