Od sutra obavezna zimska oprema

0
1612

Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske podsjeća da od sutra do 15. aprila 2015. godine sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Iz AMS Srpske navode da se pod obaveznom zimskom opremom podrazumijeva da vozila mase do 3,5 tone i koja nemaju više od osam sjedišta moraju imati zimske gume na sva četiri točka sa dubinom gazećeg sloja od četiri milimetra ili gume sa ljetnim profilom od minimalno četiri milimetra gazećeg sloja, te lance za snijeg.

Vozila mase preko 3,5 tona – teretna motorna vozila i autobusi – moraju imati zimske gume na pogonskim točkovima sa dubinom gazećeg sloja po dubini od najmanje četiri milimetra, kao i lance za snijeg i priručni alat, saopšteno je iz AMS Srpske.

Na navedenim vozilima mogu biti i gume sa ljetnim profilom sa minimalnom dubinom gazećeg sloja od četiri milimetra, kao i lanci za snijeg.

Iz AMS apeluju na vozače da oprezno voze u zimskom periodu, da drže veće rastojanje, smanje brzinu kretanja i izbjegavaju nagla kočenja.

U saopštenju se podsjeća da je u toku preventivna akcija AMS pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima”, koja će trajati do 20. novembra.

Tokom ove akcije stručne ekipe AMS će preventivno, besplatno, kontrolisati vrijednosti rashladne tečnosti, kvalitet kočione tečnosti, dubine gazećeg sloja guma, svjetlosno-signalnih uređaja, uređaja za brisanje vjetrobrana i perače vjetrobranskog stakla, kontrolisati opremu i pribor koje treba da posjeduju vozači na osnovu pravilnika./ATV/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here